The Cube Stefano Catenacci

The Cube är en temporär restaurang som under några månader i år är placerad ovanpå Kungliga operans tak. Ett antal duktiga svenska och utländska kockar, bl.a. Mathias Dahlgren och Claude Bosi har redan gästat The Cube. Under perioden 30 augusti till 4 september är det Stefano Catenacci som ansvarar för maten i The Cube. I måndags bjöds jag på ett smakprov av Catenaccis meny samt vacker sång av en sångerska från operan, vilket man även som gäst kommer att få njuta av.

Stefano Catenaccis mat verkar dra åt det klassiska hållet men med en del asiatiska kryddningar, det var både koriander och ingefära i aptitretarna och de riktiga rätterna. Att maten snarare är klassisk än nynordisk ska absolut inte uppfattas som något negativt. Jag tycker att den klassiska franska maten är klart underskattad idag. Två av mina bästa restaurangupplevelser det senaste året har varit på restauranger som serverar mat av den mer klassiska stilen (se mina rapporter från Gordon Ramsay och Leijontornet 12 x 8). Asiatiska kryddor i fransk mat är jag dock inte lika förtjust i, särskilt inte koriander. Maten var såklart mycket god. Det mesta var korrekt tillagat men med någon liten miss. Lunchens höjdpunkt var en mycket god hjortronsufflé till efterrätten. Att få äta sufflé var extra kul eftersom det händer så sällan. Följande rätter serverades.

Bräckt pilgrimsmussla och raviolo med ingefärssmör och bakad tomat

Torskrygg bakad i smör med sardellbeurre blanc, råstekta minimorötter och syrlig morotssoppa

Hjortronsufflé med varm mylta, vaniljglass doppad i vitchoklad och nyfriterad munk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s