Gastrologik Speceriet Middag

Jacob Holmström och Anton Bjuhr bjuder in till smygpremiär för att visa sin nya kvällssatsning i Speceriet. I samma lokal som man under det senaste halvåret har kunnat äta mycket goda och prisvärda luncher, (se min recension av ett antal luncher), kommer man nu även att kunna äta middag.

Till skillnad från matsalen är man i Speceriet inte hänvisad till att äta en hel meny utan man väljer själv vad och hur mycket man vill äta. Om man så vill går det bra att bara komma in för ett glas vin och lite snacks. Sannolikheten är dock ganska stor att du kommer att bli sugen på att ta in några av rätterna på kvällens meny för maten är väldigt god.

Borden i Gastrologiks matsal är väldigt eftertraktade och bokas ofta upp långt i förväg. I syfte att underlätta spontanbesök har Jacob och Anton valt att inte ta några bordsbokningar i Speceriet. Tanken är att restaurangen ska bli som en kvarterskrog där man kan slinka in för lite mat när man är hungrig.

Vi bjöds på ett antal mindre rätter. När Speceriet nu har öppet på riktigt kommer de även att servera några större rätter som t.ex. rôtistekt kyckling, helstekta fiskar eller clubstekar.

Bland kvällens höjdpunkter kan nämnas en fantastisk rôtistekt lammbringa med syrad lök och vattenkrasse, en underbar kavlvpaté, svampkroketter och en tarte flambée som absolut utmanar Chez Betty om titeln godaste tarte flambéen i stan. Nedan följer de rätter som vi fick smaka på under kvällen.

Jag kommer såklart att komma tillbaka till såväl Speceriet som Gastrologik. Lunch blev det redan dagen efter och traditionen med tisdagsluncher finns det ingen anledning att upphöra med.

Rökt lax från Falkenberg med senap och dill

Kalvleverpastej med bacon och nyrostat bröd

Svampkroketter på mandelriska, blek taggsvamp, svart trumpet och kantareller

Betor från Rosendal med fåryoghurt och krondill

Tarte flambée med hemrökt bacon, lök och gräddfil

Rôtistekt lammbringa med syrad lök och vattenkrasse

Sensommarbär med vaniljglass och kaksmulor

Smaoländsk ostakaga med grädde och sylt

Sju sorters kakor

6 thoughts on “Gastrologik Speceriet Middag

  1. såg ju jäkla trevligt ut, synd att man inte kunde gå eller var väl inte synd om mig egentligen men… 😉 ska titta in till veckan o kolla in, låter som helt rätt linje på alla sätt.

  2. Pingback: Gastrologik Speceriet Återbesöket | Starfood Scout

  3. Pingback: Första året med bloggen | Starfood Scout

  4. Pingback: Gastrologik återbesöket | Starfood Scout

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s